5 gode råd: bliv klar til Black Friday

02 nov 5 gode råd: bliv klar til Black Friday

Selvom Black Friday oprindeligt stammer fra Amerika og har sine rødder i traditionen Thanks Giving, som de færreste fejrer i Danmark, så er Black Friday alligevel blevet utrolig populært herhjemme. Det betyder også at der er ekstra stor efterspørgsel og trafik på de digitale platforme lige netop den dag. Hvis et website ikke er forberedt på dette, risikere siden i værste fald at gå ned, hvilket kan betyde tab af salg og dermed indkomst. Derfor er det essentielt, at alt bare kører som det skal, og at det eneste, du skal koncentrere dig om, er support og afsendelse af nogle gode tilbud. Udover websitets tekniske performance, er det designmæssige aspekt en vigtig faktor for om din Black Friday bliver en succes eller ej.

Hvordan lykkes det dig så at få tiden og overskuddet til alt det? Her er forberedelse nøglen!

Vi har som design og digitalt bureau et stort kendskab og erfaring med at gøre hjemmesider klar til den øgede trafik på Black Friday.  I denne artikel vil vi således guide dig igennem nogle relevante fokuspunkter, der kan bidrage til, at din Black Friday kommer til at køre på skinner.

Introduktion til Imiteret Urgency

Eller på dansk tidsbegrænsede tilbud. En måde at gribe Black Friday an på, er tidsbaserede tilbud. Det handler i bund og grund om at få den besøgende til at handle instinktivt og ikke baseret på velovervejede beslutninger. På den måde kan du øge dit salg ved at køre timebaserede intervaller på dine produkttilbud, som bliver annonceret på dit website eller i din webshop. Det giver i den forbindelse mening, kun at gøre det gældende for et begrænset parti af varer, da det vil øge købelysten hos den besøgende. Du kan med fordel sørge for at kombinere tilbudsannonceringen med nyhedsbreve, der sørger for at holde kunderne opdateret omkring tilbuddene, både i god tid for inden, lige op til og ikke mindst mens det sker. Imiteret Urgency vil i højere grad mindske overvejelsesprocessen hos dine potentielle kunder og dertil intensivere muligheden for salg.

Benyt E-mail markedsføring

I forlængelse af Imiteret Urgency kan det være en god idé at støtte op med e-mail marketing. Gør fx opmærksom på at du op til Black Friday giver en rabatkode til dine newsletter subscribers (anvend din webshop, sociale medier, betalt annoncering og/eller mailliste til dette). Hvis du udsender informationer omkring de forskellige tilbud i løbet af dagen, sørg da for at linke direkte til produktsiderne, så kunderne kan gå direkte til købet. Det er også relevant at gøre de potentielle kunder opmærksom på, hvor vilde dine tilbud er i mailen, ved at nævne det i emnefeltet. For eksempel: ”Gå ikke glip af Black Friday Tilbuddene – 45% på alle Nike-produkter”.

Sørg for at have dine landingpages klar

En destinationsside eller en såkaldt landingpage er den side der bliver opfanget af Google søgemaskiner og derefter sørger for at videresende potentielle kunder til dit website. Destinationssider har typisk kommerciel karakter, og det kan i høj grad anbefales, at have disse sider klar og gennemtestet i god tid før en dag som Black Friday. I forlængelse af dette kan det være fordelagtigt, at vise dine potentielle kunder de kommende tilbud god tid i forvejen, så de har mulighed for at undersøge dem på forhånd og tage dem med i sine endelige overvejelser, når dagen kommer. Ligeledes kan det anbefales i forhold til de timebaserede tilbud, at sørge for også at klargøre disse på forhånd, så du ikke behøver at tilgå dit website, mens det står på, og det allerede er spidsbelastet.

Tænk Mobile first

”Mobile first” er en nyere tendens indenfor webdesign, der centraliserer sig om idéen at designe til mobileenheder, før man indtænker desktop-versionen. En væsentlig indikator for dette er, at Google i marts 2018 begyndte at flytte de første sider over i deres Mobile First Index, hvilket betyder at Google søgemaskiner nu fokuserer på websitets mobile indhold, hvor de tidligere har indekseret indholdet, der bliver vist på computer.

Denne radikalisering på området skyldes ret beset, at shopping via mobilen er blevet langt mere udbredt. Derfor er det også vigtigt at have dette i mente, når en stor shoppingdag som Black Friday oprinder, da flere af dine potentielle kunder formentlig vil prøve at tilgå din side via mobil, og din webshop således også skal være optimeret til mobileenheder. Dette kan du nemt selv teste ved brug af Googles eget værktøj.

Overvej SEO når du skriver dit content

Hvis du ikke allerede har gjort det, så bør du allerede nu oprette dine destinationssider, få udviklet nogle artikler med de vigtigste nøgleord og sørge for at inkludere ord der har relation til dine produkter/virksomhed, til Black Friday og ikke mindst årstal (2018), så det virker opdateret og relevant for de besøgende.

Vi håber, du nu er bedre klædt på til årets største shoppingdag. Hvis du er blevet nysgerrig på, hvordan Design Concern kan være med til at hjælpe dig til at opnå en succesfuld Black Friday, eller du har spørgsmål omkring dit websites performance, er du velkommen til at kontakte os på +45 86 76 10 22 for at høre mere om dine muligheder.  • #
  • #
  • #
  • #