Dalum Landbrugsskole

11 maj Dalum Landbrugsskole

En ny generation
af landmænd

Multisite til international skole i historiske rammer

Kunden

Dalum Landbrugsskoles bygninger blev grundlagt tilbage i efteråret 1862 af den berømte højskolemand Christen Kold. Sammen med Grundtvig udviklede han den danske højskole. I dag kommer folk rejsende fra hele verden for at se Kold’s historiske lokaler.

 

Den 5. juli 1886 blev selve Dalum Landbrugsskole indviet og  d. 4. november 1886 bød man de første 32 elever velkommen. Så der er tale om en skole med lange traditioner og som skolens første forstander Jørgen Petersen’s sagde: “Aldrig færdig – men altid på vej”.

 

Dette er stadig skolens motto. I dag tilbydes landbrugsuddannelser til såvel danske som internationale elever fra hele verden – og det er også muligt at holde konferencer på et historiske sted.

 

Derfor var det også på sin plads at gentænke skolens digitale kommunikation.

Opgaven

Design Concern blev bedt om at udvikle et nyt brugervenligt website,  der tydeligt kommunikerer Dalum Landsbrugsskole tre tilbud i det 21. århundrede:

 

Kvalitets-uddannelse af danske landmænd, internationale kurser og uddannelser til landmænd fra hele verden samt ikke mindst muligheden for at benytte de attraktive og historiske omgivelser og konferencefaciliteter, som findes på stedet.

 

Gennem tæt samarbejde med Dalum Landbrugsskole blev det besluttet, at designe og udvikle en tre-i-en løsning, så alt kan vedligeholdes gennem een platform, selv om der er faktisk er tale om tre forskellige websites:

 

Dalum Landbrugsskole

Dalum Academy of Agricultural Business

Dalum Konferencecenter

Løsningen

Med fokus på at skabe et online univers, der tydeligt kommunikerer de tre afdelingers forskellige budskaber og tilbud, har Design Concern leveret et responsivt multisite, så de forskellige målgrupper får netop den information, de har brug for.

 

Igennem projektet har det været vigtigt, at Landbrugsskolen, Academy of Agricultural Business  og Dalum Konferencecenter tydeligt afspejler de samme grundværdier, men stadig differentierer sig fra hinanden. En fælles overordnet designlinje blev udviklet for at sikre genkendelighed og design DNA.

 

Der er blevet arbejdet i typografi og farver, struktur og layout og sidst, men ikke mindst, bruger-rejse og oplevelse. Og så er tre-i-en løsningen nem at vedligeholde for skolen.

 

Se websites her:

www.dalumls.dk   

www.dalumls.com 

www.dalumk.dk 

Dalum Landbrugsskole

“Hver dag besøger mange mennesker Dalum Landbrugsskole. Vi har studerende ikke bare fra hele Danmark, men fra hele verden og driver derudover en stor kursus- og konferencevirksomhed. Det er en spændende udfordring at nå ud til så bredt et publikum – og samtidig være relevant for den enkelte. Det kræver overblik og finesse at finde på løsninger, der kombinerer lækkert design og brugervenlighed med formidling af ofte store mængder information. Skolens hjemmeside er forankringspunktet for hele vores kommunikation. Det er derfor vigtigt, at hjemmesiden udtrykker vores værdier og identitet samt giver et godt førstehåndsindtryk. Alt det, synes vi, er lykkedes rigtig fint takket være et godt samarbejde med design concern.

 

Kommunikationsansvarlig Søren Schovsbo  • #
  • #
  • #
  • #
  • #