Holstebro Kommune

Digital madbestilling

27 feb Holstebro Kommune

Appetit på

digital innovation

Designdreven innovationsproces sikrer
nytænkning af madlevering til ældre
i Holstebro Kommune.

Kunden

Det Gode Køkken er en del af Holstebro Kommunes tilbud til ældre borgere. Det Gode Køkken bygger på stolte køkkentraditioner og nærværende service. Det betyder godt håndværk og en åben dialog om den ældre borgers madoplevelse.

 

Det Gode Køkken har tilfredse kunder, men derfor hviler man ikke på laurbærrene…

Opgaven

Opgaven er, at forbedre bestillings- og leveringsprocesserne i ”Det Gode Køkken”  – og nedbringe tiden fra den hjemmeboende borger bestiller mad til borgeren får leveret maden.

 

Brugere og medarbejdere skal inddrages i den designdrevne proces.

 

Det Gode Køkkens bestillingsløsning bestod af en papirbestillingsformular, som blev udfyldt af borgeren, hentet af chaufførerne og scannet i kommunens køkken for indkøb og produktion. Opgaven er, er designe en brugervenlig bestillingsapp til brug på tablets.

Løsningen

Et brugervenlig, digitalt madbestillingskoncept designet og udviklet til tablet, som benyttes af chauffører der optager og leverer madbestillinger hos kommunens ældre borgere.

 

Det intuitive interface betyder, at såvel chauffører som ældre, der ikke er vant til benytte digitale løsninger, nemt kan bestille mad. Løsningen betyder, at bestillingen hurtigt registreres i køkkenet og at fejlbestillinger formindskes.

 

Projektet var en del af ”LIVRET 2.0” – et OPALL projekt, som blev til i et samarbejde med Dansk Design Center, Alexandra Instituttet og Væksthus Sjælland, hvor offentlige og private samarbejdede om at løse en række af kommunernes velfærdsudfordringer – heriblandt hvordan vi sikrer, at vi kan blive ved med at spise, hvad vi har lyst til, når vores kroppe ældes og vi ikke længere selv kan lave mad.

Det gode køkken logo

Så når vi kalder os for Det Gode Køkken, så mener vi det. Vi serverer sund og nærende mad, og efterstræber os hver dag på, at gøre det endnu bedre. Der er hele tiden fokus på, hvordan vores madservice kan forbedres. Nu er bestillingsprocessen blevet meget nemmere.

Anne Marie Nielsen, Det Gode Køkken, Holstebro Kommune  • #
  • #
  • #
  • #
  • #