Innoproces til ældre gør madlevering nemt

Det Gode Køkken er en del af Holstebro Kommunes tilbud til ældre borgere, hvor borgerne har mulighed for at afgive madbestillinger. For at lette processen fra borgeren lægger sin bestilling til ordren leveres, ønskede kommunen at nytænke via digitalisering. 

animation af madbestilling det gode køkken

Holstebro Kommune

Resultater.

Færre fejlbestillinger

Bedre brug af kommunale midler

Tidsbesparelse for chauffører

Let at anvende for både ældre og chauffører

Logo det gode køkken
{

Når vi kalder os for Det Gode Køkken, så mener vi det. Vi serverer sund og nærende mad, og efterstræber os hver dag på at gøre det endnu bedre. Der er hele tiden fokus på, hvordan vores madservice kan forbedres. Nu er bestillingsprocessen blevet meget nemmere.

Anne Marie Nielsen, Det Gode Køkken, Holstebro Kommune

Om projektet.

Det Gode Køkken bygger på stolte køkkentraditioner og nærværende service. Det betyder godt håndværk og en åben dialog om den ældre borgers madoplevelse.

Det Gode Køkkens bestillingsløsning bestod tidligere af en papirbestillingsformular, som blev udfyldt af borgeren, hentet af chaufførerne og scannet i kommunens køkken for indkøb og produktion. Bestillingsprocessen var ressourcekrævende, hvorfor Holstebro Kommune kontaktede design concern med henblik på at gøre det lettere.

design concern udviklede derfor en ny digital bestillingsløsning i tæt samarbejde med brugere og medarbejdere.

Løsningen bestod af et brugervenligt, digitalt madbestillingskoncept designet og udviklet til tablet, som kan benyttes af chauffører der modtager og leverer madbestillinger hos kommunens ældre borgere.

Det intuitive interface betyder, at såvel chauffører som ældre, der ikke er vant til at benytte digitale løsninger, nemt kan bestille mad. Løsningen medvirkede til, at bestillingen hurtigt registreres i køkkenet og at fejlbestillinger formindskes.

mad på tallerken
workshop

Relaterede cases.