Afdækning af brugerbehov og nye madservices

En brugerdrevet designproces hjalp Ringkøbing-Skjern Kommune godt på vej med at videreudvikle madservices til hjemmeboende borgere. Med assistance fra design concern blev både ledelse, køkkenpersonale og brugere klogere på forbedringer, der både gør bestillingsprocessen nemmere og mere lønsom.

Ringkøbing-Skjern Kommune

Resultater.

Forstærket brugerforståelse

Behovsafklaring til fremtidigt udviklingsarbejde

Forbedret kommunikation mellem borgere og kommune

Nye madservices

Større lønsomhed og tilfredse medarbejdere

{

“Med udgangspunkt i Åkandens ønske om at forbedre kommunikationen mellem hhv. borgere og kommunens køkken er en effektivisering af bestillingsprocessen højt prioriteret – og en digital løsning skal derfor implementeres. Nu har vi grundlaget helt på plads for nye services.”

Lone Fløe, Cheføkonoma

Om projektet.

Med ønsket om at forbedre madleveringsservicen til borgerne kom design concern på banen. Sammen med Ringkjøbing-Skjern Kommune tilrettelagde og gennemførte vi et servicedesign projekt.

Vi startede med brugerundersøgelser og afdækning af kunderejsen. Vi fandt bl.a. ud af, at køkkenets kommunikation til borgerne havde et klart forbedringspotentiale. Bestillings- og leveringsprocessen kunne tilmed gøres smartere og mere effektiv. Dermed kunne hverdagen på samme tid gøres nemmere for personalet og driften mere lønsom.

I forbindelse med at tydeliggøre kommunikationen med borgerne fik Køkkenet Åkanden en ny visuel identitet. design concern udviklede et nyt logo og forskelligt materiale, som informerer borgere om mulighederne, så som madplaner til småtspisende samt en video, som formidler Køkkenet Åkandens tilgang til god og nærende mad.

På baggrund af brugerundersøgelserne udviklede vi en plan for digitalisering af bestillingsprocessen. En proces, som gør hverdagen nemmere og smartere for borgere og medarbejdere. Udviklingen af en brugervenlig app blev igangsat umiddelbart efter brugerundersøgelsen.

ungliv-pose
ungliv-pin

Relaterede cases.