Lundsby Biogas

19 apr Lundsby Biogas

Biogasberegner

– fra biomasse til

CO2-neutral gas

Videndeling. Effektivisering. Tilfredse kunder og medarbejdere.

 

Kunden

Som en af Danmarks største biogasudviklere projekterer og bygger Lundsby Biogas bæredygtige, robuste ”Turn-key” biogasanlæg til kunder i DK og de omkringliggende lande.

 

Lundsby Biogas hjælper dermed kunderne med at omsætte mange tusinde tons biomasse til grøn og CO2-neutral gas via skræddersyede, gennemtestede og idriftsatte biogasanlæg.

 

Virksomheden oplærer også driftspersonalet, og yder løbende support indtil driftslederen føler sig tryg med både den tekniske og biologiske del af biogasanlægget så outputtet optimeres.

 

Som led i Lundsby Biogas´ vækstplaner er der stort fokus på forretningsudvikling, bl.a. med digitalisering af den videnstunge salgsproces samt forbedret interaktion med kunderne.

Opgaven

Selve forløbet frem mod salg, udvikling og konfiguration af et biogasanlæg er langt og videnstungt. Det kræver komplekse beregninger og mange møder med kunden.

 

Via et sprint blev behov og muligheder afklaret. Der blev bl.a. idégeneret på:

 

  • Hvordan den tidskrævende kundeinteraktion med mange fysiske møder kan transformeres til i højere grad at foregå online.
  • Hvordan det kan gøres nemmere og mindre tidskrævende, at foretage komplekse beregninger og konfigurere/skræddersy det mest optimale biogasanlæg.
  • Hvordan der skabes overblik over projekterne, så salgsmedarbejdere nemmere kan samarbejde om salg og projektering

 

Du kan i øvrigt se mere om designsprint her.

Løsningen

Med udgangspunkt i designsprintet, designede og udviklede vi en biogasberegner, som afkorter salgsprocessen.

 

Den brugervenlige biogasberegner gør det enkelt at udføre komplekse beregninger, konfigurere og visualisere mulighederne for kunderne i salgsprocessen.

 

Biogasberegneren betyder også, at det er enklere at oplære nyt salgspersonale, og nemmere for en kollega at beregne og konfigurere på et igangværende projekt.

 

Løsningen er intuitiv at gå til: Fx er der arbejdet med en ikon-baseret segmentering af biomasserne, der gør nemt at skabe overblik og visualisere gyllemængder og biomasseplan.

 

Biogasberegneren er et nyt digitalt værktøj, som afkorter salgsprocessen – og som samtidig visualiserer resultatet for kunderne på en overskuelig måde.

Vi har længe haft en lang og til tider tung salgsproces, og der opstod et behov for at gøre denne proces lettere i takt med at Lundsby Biogas vækster og får mere at se til. Vi kom i kontakt med Lone fra Design Concern. I samarbejde med Lone og hendes team kom vi frem til, hvilken del af salgsprocessen vi med stor fordel kunne digitalisere.

Det er den del, hvor vi udarbejder beregninger for den rette sammensætning af biomasse, for opnåelse af det bedste resultat ved en investering i et biogasanlæg. Vi fik udviklet en biogasberegner til håndtering af de komplekse beregninger på en digital og let måde. Det er et produkt, som er med til at lette salgsprocessen, men også et visuelt lækkert produkt vi med stolthed kan arbejde med ude hos kunden.

 

 

Karsten Hjorth, CEO og partner

Biogas ikoner
Biogasmodel  • #
  • #
  • #
  • #
  • #