Diagnostisk Center Region Midt

Diagnostisk Center, report, Silkeborg hospital

31 mar Diagnostisk Center Region Midt

Patientindkaldelse

Enkel og tryg patientinfo

Kunden

Diagnostisk Center er en sammenslutning af de medicinske specialer og radiologi – med fokus på at skabe hurtige og effektive udrednings- og behandlingsforløb af høj kvalitet.

 

Det tætte samarbejde mellem de forskellige specialer i Silkeborg har betydet, at diagnostiske forløb er blevet optimeret. Diagnostisk Centers tiltag har på adskillige områder medført langt færre indlæggelsesdage for patienterne, som i stedet i langt højere grad kan bliver undersøgt og behandlet ambulant.

 

Diagnostisk Center har status som universitetsklinik for innovative patientforløb.

Opgaven

At undersøge, hvordan patienter oplever kommunikationen omkring indkaldelsesforløbet i forbindelse med diagnosticering og udredelsesforløb.

 

At udarbejde ideer og anbefalinger til, hvordan kommunikationen mellem Diagnostisk Center og patienterne kan optimeres.

Løsningen

Pilottesten påpeger, at patienterne har svært ved at navigere i informationerne på hjemmesiden og at patientindkaldelsesbrevet er nemmere at afkode.

 

Der ligger dog et stort ønske om – og potentiale i – at optimere patientkommunikationen, og skabe en bedre overblik og nemmere adgang til online information.

 

Rapporten kommer desuden med en række anbefalinger om hvordan patientkommunikationen kan forbedres.

region midt logo

”Jeg ved det hedder reumatologisk.” ”Er det bare mig, der ikke kan se det?” ”Jeg ved, de har noget reuma.” ”Gad vide, hvad det så er kommet ind under?” ”Jeg vil stadig gerne til reumatologisk. Men hvad pokker hedder det, hvis det ikke hedder reumatologisk?” ”Der står noget med led og knogler. Er det noget med det at gøre? Næ, det er der ikke.”

Patientudtalelser om at bestille tid til leddegigtundersøgelse via Region Midt´s hjemmeside  • #
  • #
  • #
  • #
  • #