Dansk Design Nu – designudstilling

damixa clover easy design concern
damixa clover easy design concern

04 feb Dansk Design Nu – designudstilling

Det brugervenlige Damixa Clover Easy armaturgreb udstilles på Designmuseum Danmark i forbindelse med museets 125 års jubilæum. Her sætter museet fokus på nutidigt dansk design. Damixa Clover Easy armaturgreb er designet af DESIGN CONCERN. Udstillingen åbner d. 10. marts på Designmuseum Danmark i Bredgade 68, København.

 

Om udstillingen – et udstillingsvindue for det aktuelle danske design

Designmuseum Danmark skriver om udstillingen: ”Udstillingen vil dokumentere det i en visuel meget attraktiv ramme og en tematisk diskuterende form, udfolder design i Danmark sig i dag med fornyet styrke. Dansk design agerer igen livfuldt på den globale designscene – er et stærkt brand med den nødvendige tro på den nationale ”design power”. Ikke kun klassikerne, men også nyt og eksportfremmende dansk design er ved at generobre en position, hvor dansk design atter kan tjene som et forbilledligt eksempel i andre lande, når livsstils- og velfærdsværdier er på dagsordenen. I en global situation, hvor design fungerer som et stærk konkurrenceparameter, er udlandets nysgerrighed vakt.

 

”Dansk Design Nu” vil på et ca. 350 m2 stort udstillingsareal præsentere et rigt, men samtidig selektivt udvalg af dansk design inden for hele spektret: møbler, produktdesign, grafisk design, mode og design til det offentlige rum. Alt designet i det 21. århundrede af toneangivende og talentfulde danske designere og stadig i produktion. I form af ’superobjekter’ inden for keramik, glas og smykker inkluderer udstillingen også kunsthåndværket, retter sit fokus mod de kunstnerisk mest innovative på feltet, og gennem markante eksempler kaster udstillingen samtidig lys over kunsthåndværket som potentiel kilde for nytænkende industriel formgivning.

 

Det er missionen med ’Dansk Design Nu’ at intensivere den stærkt voksende interesse for nutidigt dansk design gennem en manifestation med fokus på kvaliteterne og kendemærkerne og samtidig oplyse om baggrunden for genstandenes tilblivelse. Dette vil ske gennem blandt andet udvalgte cases og nyoptagne interviews med signifikante og fremtidsbærende profiler. Dermed vil ’Dansk Design Nu’ også introducere til dansk designkultur i dag og til de vitale udfordringer, der stilles i fremtidsperspektivet. Sociale værdier og krav om ikke mindst vækst på bæredygtigt grundlag stiller nye forventninger til både de stilbærende hverdagsobjekter omkring os, for indretningen af bolig- og arbejdssfærerne, og for arkitekturen og byen.”

 

   • #
  • #
  • #
  • #
  • #