Design sund arbejdsdag

Linak bord

04 feb Design sund arbejdsdag

Sådan lød opgaven fra Linak og Dupont Corean. Resultatet er netop offentliggjort på Stockholm Furniture Fair.

Hvorfor ikke gøre arbejdsdagen til en del af den daglige motion? Bevægelse er jo afgørende for et godt og sundt liv.

DESIGN CONCERN har netop lagt sidste hånd på det sunde hæve-sænke arbejdsbord, Boomerang, som med indbygget wellness switch fortæller, når det er tid til at skifte arbejdsstilling. Hermed bliver det endnu nemmere at skifte arbejdsposition i løbet af dagen og mindske slid på kroppen.

Med den nye switch, som er integreret i bordet, kan du fx aflæse, hvor lang tid du står op og hvor mange kalorier, der forbrændes. Og så er det lykkedes at skjule det sædvanlige ”ledningsmos”, der opstår altid omkring et arbejdsbord, fordi strømkablet er ført inde i aktuatoren (hæve-sænke mekanismen), og fordi en kabelbakke skjuler ledningsføring til lampe og computer. Desuden findes en integreret smartphone oplader, hvorved et opladerkabel helt undgås.

Bordet har en svingbar hylde til tasken, så den ikke behøver at ligge og flyde på gulvet. Holderen kan alternativt benyttes til en printer.

Det innovativte arbejdsbord bidrager til at opretholde en sund livsstil – også når man er på arbejde. Der er god bordplads – og så er mulighed for at bringe bevægelse ind i selv et normalt stillesiddende arbejde.

Designer Lone Storgaard udtaler:
”Bordet bidrager til en sundere arbejdsdag, bedre trivsel, mindre nedslidning og dermed også mindre fravær på arbejdspladsen. Muligheden for, at brugeren får en påmindelse om at bevæge sig, syns jeg er unik. Desuden er det rart at få ryddet op og skjult diverse ledninger og kabler som jo sædvanligvis giver et rodet indtryk. Og så er det dejlig nemt at oplade sin smartphone.”

Bordet er blevet til i tæt samarbejde med Linak og Dupont Corean.

 

http://www.inredningsnyheter.se/2014/03/energigivande-skrivbord  • #
  • #
  • #
  • #