Fremtidens forbrugere stiller krav

20 maj Fremtidens forbrugere stiller krav

Fremtidens forbrugere stiller krav

Digitaliseringen er under konstant udvikling, og der er fart på. Med denne hastighed opstår der konstant nye muligheder, og det gør det nødvendigt for virksomheder at være omstillingsparate. I takt med udviklingen stiller forbrugerne krav som aldrig før. Internettet ligger lige ved hånden, og her har vi adgang til en verden af godt eksekveret indhold pakket ind i et lækkert design.

Her møder vi dog også en del irrelevant indhold. Klassiske og traditionelle reklameformer fanger ikke længere forbrugernes opmærksomhed. Vi bliver dagligt eksponeret for så mange reklamer bare på Facebook alene, at det er mere end hvad den menneskelige hjerne kan rumme. Det er virksomhederne, der formår at fange deres publikum med substans, som bliver husket: Det er det gode design med et indhold, der giver os lyst til fordybelse, og gemmer på et budskab, hvor forbrugerne rammes følelsesmæssigt, der virker.

Teknologi vs. Mennesket

Der lægges løbende op til flere debatter om, hvordan vi som moderne forbrugere kan spare mere tid i en travl hverdag. Teknologien har erstattet mennesket på mange områder: Eksempelvis er Chatbots blandt andet noget, som mange virksomheder i den kommende tid vil tage mere til sig. Vi er åbne over for denne udvikling, hvor vi i stigende grad outsourcer opgaver og beslutninger til andre med ønsket om, at bruge vores tid der, hvor vi synes det giver mest mening.

I takt med at teknologi i højere grad erstatter mennesket, øges vores behov for menneskelig kontakt, og vi får vi et større behov for det ægte, det fysiske og det håndgribelige. For vi er unikke individer i en tid hvor kunstig intelligens er en af de hurtigst voksende teknologier. Det kan dog være svært at minde sig selv om, at man er unik i en verden, hvor sociale medier skaber et kunstigt image af, hvordan virkeligheden skal se ud. Som modreaktion er vi begyndt at tage afstand fra denne iscenesatte verden, og vi forventer at brands gør det samme: At være autentiske.

At imødekomme virkeligheden som den er, vil samtidig være med til at skabe tillid. En tillid bygget med fokus på at skabe langvarende relationer mellem brand og forbruger, og ikke på hurtige og kortsigtende løsninger. Udfordringen her er at skabe balance mellem en hurtig og effektiv service, som forbrugerne i dag har vænnet sig til samtidig med, at man ikke går på kompromis med behovet for personlig kontakt. Chatfunktioner på hjemmesider er blevet moderne, fordi der netop her skabes balance mellem en hurtigt og effektiv service – ved hjælp af teknologi og i sammenspil med personlig kontakt.

Vi er med digitaliseringen blevet selvstændige individer med stærke meninger og holdninger. Det er nemmere end nogensinde før at deltage i offentlige debatter, læse nyheder fra hele verden og interagere på tværs at landegrænser. Vores verden er ikke længere sort/hvid, og mens vi både er blevet mere oplyste og klogere på verden omkring os, har vi aldrig før haft en større mistillid – både til hinanden, men også til de brands, vi benytter os af. Et godt produkt er derfor ikke længere nok til at tilfredsstille os. Vi har brug for gennemsigtighed, og begrebet dækker bredt; Lige fra datasikkerhed til bæredygtighed. To ord som er kommet for at blive, og som begge lægger op til store problemstillinger i vores digitale fremtid.

Så hvad kan vi…

Hos Design Concern gør vi en dyd ud af at skabe unikke brugeroplevelser. Via design processer tænker vi hele tiden et skridt fremad, når vi designer nye løsninger. Alle virksomheder gemmer på hver deres guldkorn. Vi finder ind til guldkornene – og belyser virksomhedens kerneværdier, ved at kombinere dem med de mange tendenser og muligheder, som fremtiden byder på. Med det klare mål, at klæde virksomheder på til at forstå deres kunders behov, agerer på det for at skabe vækst og til sidst, stå stærkere i en global verden.

 

Vil du vide mere?

Så klik her og send os en mail eller ring os op.



  • #
  • #
  • #
  • #