Krisetænkning hæmmer innovation og vækst

Konferrence
Konferrence

10 maj Krisetænkning hæmmer innovation og vækst

Det står skidt til med innovationen i danske virksomheder.

Det fremgår af en ny undersøgelse foretaget blandt 550 danske topledere fra VL-grupperne (netværk for virksomhedsledere og direktører).

Det er professorerne fra CBS Flemming Poulfelt og Henrik Holt Larsen, som er ankermænd bag undersøgelsen. Den viser blandt andet, at 298 af toplederne eller hele 54 % mener, at de enten ’slet ikke’, ’i mindre grad’ eller ’i nogen grad’ formår at skabe innovation og fornyelse.

Det kan skyldes, at det har været svært at navigere i usikre tider – og at krav om besparelser har betydet, at man har skåret ned på kreativiteten. Det har medført, at innovationen er blevet for ringe i forhold til, hvordan den bør være – endda selvom der har været stort fokus på innovation gennem en længere årrække.

Hos Design Concern har vi talrige eksempler på, hvordan innovation udgør en væsentlig parameter i forhold til forbedret konkurrenceevne og vækst. Derfor er det i virkeligheden ret selvmodsigende, at private virksomheder såvel som offentlige institutioner ikke i højere grad fokuserer på, at gennemføre og implementere innovationsprojekter.

Ved i stedet for at skrue op for kreativiteten opstår der fx nye ideer til at udnytte de ressourcer, man allerede har, gentænke og forbedre eksisterende serviceservices og produkter eller udvikle nye, som forbedrer såvel kundernes som medarbejdernes oplevelser. Eller endda skabe ideer til nye bæredygtige forretningsmodeller.

Design og innovation kan medvirke til, at gøre hverdagen både nemmere og smartere og samtidig resultere i store besparelser. Innovation er i høj med til sikre en bedre indtjening og konkurrencekraft.

Vi kan kun opfordre til at komme ud af ”krisetøjet” og søsætte initiativer, der sikrer, at ens virksomhed kommer ud af krisekurven i topfart. Hos Design Concern hjælper vi gerne med at nytænke og lede innovationsprocesserne. Ring gerne på tel. 86761022 og spørg efter Lone.

Se også interview med Flemming Poulfelt, professor på CBS her.

Se link til case om innvation hos mp Denmark her.

Se link til case om innovation hos damixa her.

Se link til case om Holstebro Kommune her.  • #
  • #
  • #
  • #
  • #