Ny opdatering af WordPress

19 nov Ny opdatering af WordPress

WordPress 5.0 er planlagt til at skulle lanceres den 27. november 2018, hvilket vil medføre nogle ændringer i platformen, som kan have betydning for dit website. Især vil ændringerne komme til at påvirke din sides tema, plugins og indhold. Det er derfor vigtigt, at dit website er kompatibelt med de nye tiltag.

Et at de helt nye ændringer for platformen bliver den nye Gutenberg Editor, som kommer til at erstatte det gamle editor-system. Denne ændring kommer specielt til at have betydning for, hvordan indholdet på siden bliver lavet. Dertil vil der komme flere nye features i forlængelse af opdateringen, blandt andet farvelag til billeder og en opdateret udvælgelse af fontstørrelse.

Opdateringen vil også inkludere lanceringen af et nyt standardtema kaldet ”Twenty Nineteen”, som er specifikt udformet til Gutenberg. Temaet lægger sig opad designfilosofien omkring selve editoren med et minimalistisk og meget rent design, hvilket kan ses nedenfor.

New Gutenberg editor in WP 5.0

Disse ændringer er dog kun starten, eftersom Matt Mullenweg, udvikleren af WordPress, har annonceret en fase to af projektet, hvor Gutenberg vil blive fuldt implementeret i alle WordPress’ features og ikke kun editoren. Editoren er på nuværende tidspunkt kun brugt til at administrere opslag og sider, men målet for editoren er at få den til at fungere som et komplet udstyret websiteværktøj. Det betyder at elementer såsom widgets og menuer vil blive erstattet med Gutenbergs blokelementer.

Hvis dit WordPress tema ikke er kompatibel med den nye 5.0 og Gutenberg opdatering, når det lanceres, vil det formentlig stadig fungere, om end med risiko for nedsat funktionalitet. For eksempel vil et ikke-kompatibelt tema ikke være i stand til at anvende de nye ”full-with” og ”wide alignment” funktioner.

Komplikationerne gør sig også gældende, når det kommer til plugins, hvis de heller ikke er kompatible med Gutenberg, hvilket ligeledes kan nedsætte funktionaliteten på dit website.

Hvis du ønsker hjælp til at gøre dit WordPress-site klar til 5.0 opdateringen, er du velkommen til at kontakte os på +45 86 76 10 22 for at høre mere om dine muligheder.  • #
  • #
  • #
  • #