Spark til innovationen

Innovation

03 dec Spark til innovationen

Designere er nøglen til at sætte skub i dansk innovation, siger Nille Juul

Dansk design er mere end en kaffekop: Dansk Design Centers nye direktør Nille Juul Sørensen siger tak for kaffekoppen i artikel i Børsen og efterlyser en moderne måde at tænke design på, hvor designere er med til at udtænke fremtidens samfundssystemer og apparater.

”Kaffekoppen behøver vi ikke designe mere på. Vi har rigelig galanterivarer…. Vi siger, at vi gør en masse ting i forhold til innovation, men jeg kan bare ikke se, at der sker noget. Jeg synes, der mangler en dynamik, og det håber jeg på, at jeg kan være med til at skabe”, siger Nille Juul Sørensen.

Vi glæder os over at Nille Juul Sørensen netop udtaler sig siddende i i-SIT stolen, som er udviklet af DESIGN CONCERN i tværfagligt samarbejde med andre faggrupper, og i en stol som netop gør op med galanteriet – at møbler kun skal være smukke. i-SIT stolen er en resultat af en innovativ udviklingsproces som forener viden om brugerbehov med æstetik og ultimativ komfort.

Hos DESIGN CONCERN er vi enige med Nille Juul Sørensen i, at innovation ikke skabes ved at designe endnu en kaffekop som er lidt anderledes end de andre. Designere kan skubbe til store som små strategiske udfordringer i samspil med andre faggrupper. Designere kan fordre til at tænke nyt, men virksomhederne, offentlige som private, skal også kunne se lyset for enden af tunnelen – ellers er vi lige vidt.

Vi glæder os også over at Nille vil finde de gode historier frem og ser frem til at deltage i og følge debatten. Godt nytår.  • #
  • #
  • #
  • #