Magnus Olesen Solacia

Solacia chairs

02 jan Magnus Olesen Solacia

Kun det bedste
er godt nok

Hvilestol – Magnus Olesen A/S

Kunden

Magnus Olesen A/S er grundlagt i 1937 og er i dag en anerkendt møbelproducent, som udvikler og producerer møbler af høj kvalitet i tæt samarbejde med de bedste designere og arkitekter.

Magnus Olesens møbel kollektioner er funktionelle og æstetiske på samme tid, og er med til at fremhæve og løfte de rum, de er en del af – uanset om det er mindre indretninger eller store konceptuelle arkitektur- og designløsninger i lufthavne, på hospitaler, i loungeområder, i hvile-vente områder eller til udendørs brug.

Opgaven

At udvikle en stol til Gentofte Hospital i tæt samarbejde med brugerne og Magnus Olesen. En stol, som kan tilgodese de mange krav, der stilles til en stol i et hospitalsmiljø:

  • Optimal ergonomi
  • Hygiejne og nem rengøring
  • Æstetik, der eliminerer følelsen af sygdom

Gentofte Hospital fandt ikke en hvilestol på markedet, der matchede deres krav til ergonomi, hygiejne, rengøring og æstetik, og besluttede sig for at få hjælp af Lone Storgaard, Design Concern til at få udviklet en hvilestol, som opfyldte disse kriterier.

Løsningen

Solacia stolen har optimal siddekomfort og er nem at komme op af. Hvilestolen er tiltænkt den ikke-akut syge patient. Det er såvel kirurgiske som medicinske patienter med en almen tilstand, hvor det vil være hensigtsmæssigt ikke at befinde sig i sengen konstant, men dagligt komme op af sengen et par timer og hvile i et godt siddemøbel.

Stolen fås i 3 højder, den højeste version har vippefunktion så ryggen kan lænes tilbage.

Stolen kan også benyttes i lounge arealer, lufthavne og  andre miljøer, hvor æstetik og funktionalitet skal gå op i en højere enhed.

Magnus Olesen logo

Vores samarbejde med Design Concern har været helt optimalt. Design Concern er gode til at lytte. De forstod lynhurtigt de udfordringer og hårde krav der var, men også de ønsker vi havde rent æstetisk. Solacia svarer på alle de ergonomiske og hygiejniske aspekter, samtidig som den udstråler en hjemlighed helt er i tråd med vores indretning.

 

Johanna Alveros, ledende arkitekt, Gentofte Hospital  • #
  • #
  • #
  • #
  • #