Greb om brugerbehov skaber mersalg

Vinder: Red Dot Award
Nomineret: German Design Award og Design for All Award

I samarbejde med Damixa har design concern designet og udviklet et prisvindende greb til en vandhane, som tager udgangspunkt i brugernes behov og håndens ergonomi. De kalder det selv: “When design makes sense” og hvad er så mere naturligt end at designe et greb, som kan bruges lige godt af alle?

Damixa

Resultater.

Brugervenligt og innovativt produktdesign

Bredt appellerende formsprog

Prisvindende design

{

Damixa er eksempel på en virksomhed, der har valgt at fokusere offensivt på designresearch og produktinnovation som vejen frem. En ny 5-årig strategi er skudt i gang med design og brugerinvolvering som centrale vækstdrivere. Under udviklingen af Damixa Clover Easy er der fokuseret på både funktionalitet og æstetik og det har foreløbig resulteret i tilfredse brugere og tre designanerkendelser. Et eksempel på at fokus på en god brugeroplevelse rummer et klart vækstpotentiale. Her har vi valgt at samarbejde med design concern, som er specialist på området.

Signe Værbak, produktchef

Om projektet.

Damixa blev grundlagt i 1932, og er i dag kendt i store dele af verden for sine vandhaner og armaturer til køkken og bad: Armaturer, der kombinerer stilrent skandinavisk design med god funktionalitet.

Gennem en brugercentreret innovationsproces har design concern skabt et armaturgreb, der kan benyttes gennem hele livet, uanset alder eller evt. funktionsnedsættelse. Til børn, unge, voksne og ældre.

Det brugervenlige greb, Damixa Clover Easy, bygger på ”design for alle” principperne, hvor designet inkluderer brugere på tværs af behov, og hvor formsproget appellerer bredt.

Damixa Cover Easy har et ikonisk formsprog. Et greb, som åbnes og lukkes med et let tryk, enten med hånd, arm eller albue. Derfor kan det bruges lige let af alle, uanset om det er små barnehænder eller ældre med gigt i fingrene.

Derudover har design concern udviklet en brochure og et kampagnewebsite til virksomheden som en del af projektet.

Damixa Clover Easy har modtaget en Red Dot Award og blev nomineret til både Design for All Award og German Design Award.

Se Damixa Clover Easy video her.

ungliv-pose
ungliv-pin

Relaterede cases.