Hastighedsoptimering.

Hvad er hastighedsoptimering?

Hastighedsoptimering er optimering af den tid, det tager for en hjemmeside at loade. Du kender det selv, hvis en hjemmeside ikke lynhurtigt reagerer, så mister du hurtigt tålmodigheden og lukker siden ned. Det samme gør dine besøgende, og hvis din hjemmeside ikke er hastighedsoptimeret, mister du potentielt muligheden for en ny kunde.

Hvorfor er hastighedsoptimering vigtigt?

Vil du beholde dine besøgende i længere tid på din hjemmeside og blive rangeret højere på Google?
Så er det en god idé at kigge på, om du har behov for hastighedsoptimering.

For at få mest muligt ud af den eksisterende organiske trafik på din hjemmeside, så er det vigtigt, at brugerne bliver på din hjemmeside i så lang tid som muligt. Selvom det ikke lyder af meget, kan et par sekunder være alt for lang tid for en hjemmeside at loade. Går der over 3 sekunder, kan du godt regne med, at din potentielle kunde allerede er videre til konkurrenten.

Det vigtigste ved hastighedsoptimering er, at teknikken bag ikke er på overarbejde. Når du hastighedsoptimerer din hjemmeside, er målet, at din hjemmeside kun loader den data og de informationer, som den besøgende kigger på, fremfor at også unødvendige filer, koder og scripts konstant bliver indlæst. Dine besøgende skal have den bedst mulige oplevelse på din hjemmeside uanset hvilken enhed og bredbåndsforbindelse, de besøger den fra.

Udover at det er vigtigt for dine besøgende, at din hjemmeside er hastighedsoptimeret, så er det også noget, som Google kan lide. Google rangerer nemlig din hjemmeside højere, hvis du hastighedsoptimerer din hjemmeside, da det giver en bedre brugeroplevelse. Du får dermed flere besøgende og en højere placering på Google ved at hastighedsoptimere din hjemmeside.

Når din hjemmeside er hurtig, får du en lavere afvisningsprocent, fordi de besøgende ikke når at blive utålmodige. Ved at have en hurtig side spilder du fx ikke Google Ads annoncekroner på klik, og din side straffes ikke i forhold til SEO, fordi Google registrerer, at de besøgende er tilfredse med loading-tiden.

Hvordan hastighedsoptimerer man?

Komprimering af indhold.

Der er flere forskellige måder at hastighedsoptimere din hjemmeside på. En af dem er, at du kan komprimere dit indhold. Du kan fx komprimere dine billeder, så de fylder mindre. Jo mindre indholdet fylder, jo hurtigere fungerer din hjemmeside, og dine besøgende får en bedre brugeroplevelse. Undersøgelser viser faktisk, at besøgstiden bliver længere, når din hjemmeside er hurtig. Du mister færre brugere og dine konverteringer bliver bedre.

Billeder kan typisk blive komprimeret ret meget, uden at de mister deres kvalitet. Det er en god idé først at finde ud af, hvilken størrelse du skal bruge dine billeder i for herefter at kunne komprimere dem korrekt. Der findes også filformater, der er bedre og hurtigere at bruge end andre til dine videoer og billeder.

CSS og JavaScript.

Du kan også hastighedsoptimere din hjemmeside ved at kigge på JavaScript. JavaScript er et dynamisk programmeringssprog, der blandt andet giver din hjemmeside mulighed for at blive interaktiv, fx gennem animationer eller videoer. Hvis JavaScript er tungt, påvirker det din hjemmesides hastighed.

Her kan det hjælpe at rydde op i kodningen på din hjemmeside, så der kun er den nødvendige kodning tilbage. Du kan også komprimere og sammensætte JavaScript filer, hvilket også er med til at øge hastigheden på din hjemmeside. Det er endvidere muligt at udsætte indlæsningen af JavaScript koden indtil, der er brug for den.

Du kan ligeledes komprimere, sammensætte og fjerne unødvendig CCS-kode.

WordPress og plugins.

Hvis du har en WordPress-side, er det også vigtigt, at du ikke har flere plugins, end du har behov for. Et plugin er et stykke software, der fungerer som en tilføjelse til et andet computerprogram.

Selvom du har inaktive plugins, kan de godt tage ressourcer alligevel. Derfor skal de slettes, hvis de ikke anvendes. Normalt for en hjemmeside skal der gerne ligge omkring 10-15 plugins, og for en webshop er det 20-25 plugins. Derfor er der et arbejde i at få fjernet så mange plugins som muligt. Du bør tjekke, hvilke plugins, som reelt bliver anvendt, og dernæst vurdere, om de aktive plugins er nødvendige, eller om det blot er ”nice to have” i stedet for ”need to have”.

Har du brug for hjælp?

Hos design concern kan vi tjekke din hjemmesides hastighed for at se, om vi kan hjælpe dig med at hastighedsoptimere den.

Vi har styr på CSS, JavaScript, AMP, filformater og komprimering, så du ikke behøver at have det. Du kan kontakte Thor på tlf. 2222 2856 for at høre mere om muligheden for at hastighedsoptimere din hjemmeside gennem os.