Ultimativ siddekomfort

Magnus Olesen er en anerkendt møbelproducent, som udvikler og producerer møbler af høj kvalitet. I tæt samarbejde med Magnus Olesen fik design concern til opgave at designe en stol til Gentofte Hospital til patientbrug. Stolen skulle naturligvis leve op til kravene i et hospitalsmiljø og samtidig være både lækker at sidde i og se på.

Magnus Olesen Solacia

Resultater.

Ergonomisk designstol

Høj hygiejnestandard

Designstol der lever op til den praktiske kontekst

Funktionel designløsning der mindsker sygdomsfølelsen

{

“Vores samarbejde med design concern har været helt optimalt. design concern er gode til at lytte. De forstod lynhurtigt de udfordringer og hårde krav, der var, men også de ønsker vi havde rent æstetisk. Solacia lever op til alle de ergonomiske og hygiejniske aspekter, samtidig med at den udstråler en hjemlighed, der er helt i tråd med vores indretning.”

Johanna Alveros, ledende arkitekt, Gentofte Hospital

Om projektet.

Gentofte Hospital havde i længere tid afsøgt markedet efter en hvilestol, der kunne tilgodese de krav, der stilles i et hospitalsmiljø. Kravene angik blandt andet optimal ergonomi og nem rengøring. Derudover skulle stolen bære præg af en æstetik, der mindskede fornemmelsen af sygdom hos patienten.

Brugerinddragelsen havde stor betydning i tilblivelsen af stolen. Foruden sundhedspersonalet og brugere inddragede design concern også portører og rengøringspersonale i bestræbelsen på at designe lige netop dén stol, der bedst tilgodeser alle behov.

Hvilestolen er tiltænkt den ikke-akutsyge patient. Dette er såvel kirurgiske som medicinske patienter med en tilstand, der gør, at det vil være hensigtsmæssigt på daglig basis at komme op af sengen et par timer og hvile i et godt siddemøbel.

Solacia-stolen har optimal siddekomfort, og er nem at komme op af. Den fås i tre højder, hvor den højeste version har vippefunktion, så ryggen kan lænes tilbage. Stolen er naturligvis skabt med funktionalitet for øje, men det var lige så vigtigt at skabe et møbel, der rent visuelt ikke bar præg af at være et funktionsmøbel. Det flotte design skulle således medvirke til at mindske fornemmelsen af sygdom hos patienten.

Stolen kan ligeledes benyttes i loungearealer, lufthavne og andre miljøer, hvor æstetik og funktionalitet skal gå op i en højere enhed.

ungliv-pose
ungliv-pin

Relaterede cases.