Skab værdi med data.

Data – hvorfor er det vigtigt?

Data er ikke længere bare en ressource; det er rygraden i moderne forretningsdrift. Evnen til at indsamle, analysere og anvende data korrekt kan adskille en virksomhed fra dens konkurrenter, fremme innovation og stimulere vækst.

Data spiller i dag en afgørende rolle af flere årsager:

 • Beslutningsgrundlag: Data giver et solidt grundlag for at træffe informerede beslutninger. Det kan bruges til at forudsige tendenser, forstå kundernes adfærd og træffe strategiske valg.
 • Effektivisering: Data kan afsløre ineffektive processer eller områder, hvor der er brug for forbedringer. Ved at analysere data kan man fx optimere arbejdsprocesser og ressourceallokering.
 • Kundeindsigt: Data giver indsigt i kunders præferencer, adfærd og behov. Viden, som er helt afgørende or at skabe nye produkter eller services, der imødekommer kundens behov, øger kundetilfredsheden og skaber værdi.
 • Innovation: Data kan skabe grundlag for innovation. Ved at analysere data kan man identificere nye trends og udviklingsmuligheder – fx nye produkter, services og forretningsmodeller.

En effektiv datastrategi skaber mest værdi.

For at få størst udbytte af dine data er det afgørende at have en effektiv datastrategi. Her kombineres dataindsigt med strategisk planlægning. Start med at klarlægge virksomhedens overordnede mål og behov. Hvad ønsker I at opnå med brugen af data?

Derefter følger identifikationen af relevante datakilder og valg af passende teknologi til indsamling, lagring og analyse. Data skal herefter analyseres og fortolkes for at identificere mønstre, tendenser og muligheder. Endelig skal de opnåede indsigter omsættes til handlinger.

En effektiv datastrategi involverer en kontinuerlig cyklus af indsamling, analyse og handling, der konstant tilpasses for at imødekomme virksomhedens skiftende behov og mål. Det er også vigtigt at have dygtige medarbejdere eller samarbejdspartnere, der kan håndtere dataindsamling, analysere og implementere strategien.

Find og sæt ind med det rigtige projekt.

At identificere det rette dataanvendelsesprojekt er afgørende for at skabe værdi.
Projekter kan fx omfatte hvordan:

 • Data kan benyttes til at målrette indsatser omkring produktsalg
 • Visualisering af data kan identificere nye salgs- og forretningsmuligheder
 • Kunstig intelligens kan generere nye indsigter
 • Interne processer kan optimeres vhj. dataanalyse
 • Data kan identificere kvalitetsleads og forudsige kundeadfærd
 • Sammenligning af data på tværs af kilder kan forbedre ekist. og nye marketingkampagner
 • Anvendelse af data kan dokumentere miljømæssige besparelser og sporbarhed.

Tag udgangspunkt i din virksomhed og få lavet en datastrategi, der kan hjælpe dig med at opnå netop dine mål. Er du usikker på, hvor der er størst potentiale for udvikling i din virksomhed eller hvordan du kommer i gang, så står design concern klar til at hjælpe dig med at afdække udfordringer og muligheder – fx via en halvdags workshop.

Få hjælp til at realisere dit potentiale.

Drømmer du om at udnytte dine data, men mangler du ekspertise eller ressourcer? Hos design concern kan vi hjælpe dig med at omsætte dine ambitioner til virkelighed.

Læs mere om funding her eller kontakt os i dag for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig med at ansøge og realisere din ambitioner om at gøre hverdagen smartere, forbedre din konkurrenceevne og styrke væksten ved hjælp af data.