Prisbelønnet alarmsender til ældre og demente

Vinder: Red Dot Award
Topnominering: INDEX:AWARD

Tunstall er en af verdens førende leverandører af kommunikationsløsninger og personsikring til sundheds- og omsorgsområdet. Løsningerne omfatter bl.a. alarmsystemer, kaldeanlæg, overfaldsalarmering og sikring af demente. Sikring skal ske så værdigt som muligt, baseret på brugerbehov. Tunstall spurgte design concern til råds.

Tunstall

Resultater.

Design, som ikke stigmatiserer

Brugervenlighed

Flere anvendelsesmuligheder – flere brugergrupper

Bedre indtjening og image

{

Det faktum, at senderen er pæn gør, at flere ældre accepterer at bære den, og at det er lettere at lave specialversioner til demente mennesker, så de ikke smider den fra sig. Lederne i kommunerne ser også gerne, at sendere er pæne og gennemtænkte. Den veldesignede sender har helt sikkert haft en positiv effekt i markedet.

Anette Stjerne, Salgschef, Danmark

Om projektet.

Der blev udviklet en alarmsender, der kunne anvendes uanset fysisk og psykisk tilstand samt køn. Den personlige alarmsender er til gavn for den enkelte borger, der har brug for at kunne tilkalde hjælp.

Senderen skulle sikre, at borgerne opnår en større grad af frihed. Det samme glæder plejepersonalet, der lettere kan optimere ressourceforbrug fordi man altid ved, hvor en borger befinder sig. For pårørende skulle det føles trygt, at ens familiemedlem nemt kan tilkalde hjælp eller blive fundet, hvis vedkommende er faret vild.

Alt dette og mere til opnåede Tunstall med det nye design. Det endte med at også plejepersonale kunne anvende senderen som overfaldsalarm.

design concern var med fra start til lancering af det færdige produkt.

Alarmsenderen er efterfølgende blevet prisbelønnet med den anerkendte tyske designpris, Red Dot Award og en nominering til INDEX:AWARD.

ungliv-pose
ungliv-pin

Relaterede cases.