Skal du have en chatbot?

Hvad er en chatbot?

Chatbots er kundeservices forlængede arm, hvor flere og flere får installeret en chatbot til at hjælpe kunder hurtigst muligt. For det er det, en chatbot kan; snakke med dine besøgende og hjælpe dem med eventuelle spørgsmål, så du kan få frigjort din tid og bruge den på noget andet til gavn for din forretning. En chatbot kan også mindske kontaktbarrieren for kunder, da de ikke skal angive deres mail, udfylde en formular eller lignende for at tage den første kontakt. På den måde er chatbotten uformel og let at gå til i forhold til øvrige kontaktformer.

Hvordan virker en chatbot?

Ved de fleste chatbots vælger du, om du vil have en chatbot, der automatisk svarer på dine kunders beskeder, eller om du selv vil svare på dine kunders beskeder. Det er altså også en mulighed for dig og dine kunder at chatte sammen, så kunder får direkte kontakt til dig eller en medarbejder. Det er individuelt, hvilken chatbot der passer bedst til din virksomhed. Det handler om, hvad du og dine kunder foretrækker samt hvilken branche, der er tale om. Der er ingen tvivl om, at begge dele giver ekstra kundeservice.

Hvis du har en automatisk chatbot, sker det, at når en person henvender sig til din chatbot, så analyserer din chatbot forespørgslen. På baggrund af nogle regler, som du har sat op, kan din chatbot forstå, hvad kunden henvender sig om. Chatbotten identificerer så hensigten – oftest på baggrund af nøgleord. Disse nøgleord giver chatbotten mulighed for at identificere kundens hensigt. På baggrund af nøgleordene genererer chatbotten et svar til kunden.

Med en chatbot kan du svare på de mest almindelige henvendelser hurtigt, hvor det ikke kræves, at der sidder en person på den anden side af skærmen. Chatsbots er beskedrobotter, som du instruerer i at svare bestemte ting, når besøgende skriver til din virksomhed. Hvis robotten ikke kan svare på henvendelsen, så ryger den videre til en fysisk medarbejder. Der er mange muligheder for en chatbot, og det er nærmest kun din tid, der sætter grænsen for, hvad din robot skal kunne.

Din virtuelle assistent.

Selvom din hjemmeside måske virker meget intuitiv, så er det ikke sikkert, at det er sådan, alle dine besøgende oplever det. Derfor er en chatbot en god idé for at assistere dine besøgende, når de har brug for hjælp. Den kan se, hvad de ser, og den kan guide dem til det rigtige sted, hvormed de ikke går forgæves eller går over til en af dine konkurrenter, fordi de ikke kan finde det, de kom efter.

Derudover vokser dine kunders forventninger til din virksomhed også hele tiden, og mange kunder vil gerne have muligheden for at kontakte dig 24/7. Hvis du kan imødekomme det behov, vil du være godt på vej til overhale dine konkurrenter og få varme leads.

Det er også en god idé, at du som virksomhedsejer og medarbejder er optaget af at nå ud til dine kunder der, hvor de befinder sig allermest. Derfor kan du også integrere chatbots med f.eks. Facebook Messenger eller Instagram. Med en chatbot gør du det let for dine kunder at få hjælp, hvis de har spørgsmål. Og er du i stand til at engagere dine kunder der, hvor de bruger deres tid, får du flere salg.

En chatbot fra Crisp.

Det er hverken dyrt eller svært at integrere en chatbot, og du kan integrere din chatbot til mange forskellige platforme. De fleste chatbots er meget brugervenlige og nemme at sætte op, men det tager lidt tid at sætte sig ind i, hvilken udbyder du skal vælge.

Her hos design concern har vi valgt at bruge en chatbot fra Crisp. Det har vi gjort, fordi det giver en ekstra mulighed for vores kunder at komme i kontakt med os, når de besøger vores hjemmeside. Crisp har de rette features for os, de giver god service og platformen er nem at arbejde med.

Med en chatbot fra Crisp kan du lave din chatbot til din hjemmeside, eller du kan integrere den med Facebook Messenger, WhatsApp eller Instagram, hvor du kan svare dine kunder fra et samlet system. Dine kunder kan skrive direkte til din chatbot, som du enten selv svarer på, eller som du har automatisk svar på. Alt efter hvad dit og dine kunders behov er. Chatbotten kan også afkorte arbejdsgange ved automatisk at omdirigere forespørgslen til den rette medarbejder. Hos design concern hjælper vi gerne med opsætningen af Crisp, som har et hav af forskellige features.

Derudover er Crisp kodefri, simpelt og nemt at gå til. Du kan integrere med mange forskellige apps, f.eks. WordPress, Shopify, Mailchimp, Slack og Trello. Chatbot-byggeren fra Crisp er tilgængelig for alle indenfor din virksomhed, hvormed du kan automatisere workflows for hver del af din forretning. Du kan tagge kolleger, dele notater med dem og give dem guidelines, så de lettere kan overtage samtaler med kunderne på den rigtige måde, da du er fri for at forklare, hvad du allerede har snakket med en kunde om.

Husk at tænke på, at din chatbot repræsenterer din virksomhed. En chatbot kan i mange tilfælde give et endnu bedre svar og hjælp til dine kunder, end hvad en presset kundeservice vil kunne levere. Det er derfor oplagt, at du tænker chatbotten som en forlængelse af din virksomheds brand.

Fremtiden for chatbots.

Chatbots er kommet for at blive, de bliver mere og mere intelligente, og der bliver udviklet på dem hele tiden. Hvis du gerne vil gå ekstra langt for dine kunder og give dem mulighed for at få svar på deres spørgsmål, selvom du ikke er til stede, så skal du overveje at implementere en chatbot. Selve implementeringen er nem og lige til. Det egentlige arbejde ligger i at designe din chatbot, så den giver dine kunder en god oplevelse. Dette er der dog også svar på, da flere chatbots faktisk kan tages i brug med det samme, uden at du behøver at designe din chatbot.

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal have en chatbot? Så ring til os og få afklaret dit behov.

Gode råd til brug af chatbot.

  • Svartid på dine beskeder:
    Dine kunder kan ikke lide at vente, men derfor er det alligevel en god idé, at der er et par sekunders ventetid, inden din chatbot svarer på henvendelsen. Så får dine kunder følelsen af, at din chatbots svar bliver formuleret og skabt fra bunden. Desuden giver det dine kunder mulighed for at bearbejde den information, din chatbot giver dem.
  • Brug A/B test:
    Det kan være svært at ramme præcist i første hug, og derfor er det i mange tilfælde en god idé at basere dine beslutninger på data. Hvis du bruger A/B tests i din chatbot, får du et datagrundlag for, hvad dine kunder reagerer bedst på.
  • Undgå for meget information:
    Din chatbot skal selvfølgelig levere de informationer, som dine kunder efterspørger, men sørg for, at det bliver gjort i et omfang, som en almindelig kundeservicemedarbejder vil gøre. Din chatbot skal gerne svare kortfattet og indenfor et par linjer.