Har du et mailhotel?

Hvad er et mailhotel?

Med et mailhotel (eller mailhosting) får din virksomhed en unik og professionel e-mailadresse. Et mailhotel er et mailsystem, hvor du kan logge på et kontrolpanel og bruge personlige samt unikke mails. Her kan du selv vælge navn og domænenavn til din e-mailadresse, så længe domænenavnet er tilgængeligt. Fx råder vi over domænet designconcern.com og kan derfor oprette individuelle e-mailadresser, der hedder navn@designconcern.com eller hvad vi ellers har brug for.

Hvorfor bør du have et mailhotel?

Der er flere fordele ved at have et mailhotel. Det er både smart, idet du kan samle dine mails, og så ser det professionelt ud. Det gælder især for virksomheder, som jo skal have et samlet mail-udseende. Med et mailhotel bliver alle mails ens, mens de stadig kan personliggøres til den individuelle medarbejder.

Hvad bør du vælge?

Er der andre alternativer til mailhosting?

Et mailhotel giver ikke adgang til kalender eller kontaktpersoner og synkroniserer ikke aktivt på tværs af enheder. Hvis du har behov for dette, bør du i stedet benytte dig af løsninger såsom Microsoft 365 eller Hosted Exchange. Dernæst kan mailhoteller heller ikke udbygges med Office-pakken og apps såsom Teams og OneDrive. Det kan Microsoft 365.

Et mailhotel bruges altså til mailhosting og ikke andet. Hvis du har ambitioner om at bruge din professionelle e-mailadresse til andet end mail, bør du overveje Hosted Exchange eller Microsoft 365. Hvis du derimod udelukkende har brug for mailhosting, er et mailhotel den oplagte og billige løsning.

Hvilken udbyder bør jeg vælge?

Vi anbefaler vores hostingpartner, Curanet. Her får du gratis webmail, 99.95% oppetidsgaranti, ubegrænset plads, daglig backup og adgang til dit eget kontrolpanel.
Inde fra kontrolpanelet kan du

  • Oprette ubegrænset antal e-mailadresser
  • Opsætte adgangskoder
  • Oprette mailaliasser
  • Lave autosvar
  • Justere antivirus- og antispamindstillinger
  • Black- og whiteliste domæner
  • Frit vælge mellem POP3 og IMAP
  • Opsætte mail på telefonen eller computeren

Har du brug for hjælp?

Vi hjælper gerne med at indkøbe og opsætte et mailhotel for dig. Og hvis du vil vide mere om Hosted Exchange eller Microsoft 365 står vi klar og til rådighed til at sparre og hjælpe dig i mål på tlf. +45 8676 1022.