Er din hjemmeside responsiv?

Hvad er responsivt design, og hvorfor er det vigtigt?

Langt de fleste går på internettet gennem deres mobil. Og tallet er stadig stigende. Det er derfor vigtigt, at din hjemmeside fungerer på alle platforme, så dine besøgende får den bedste brugeroplevelse. For det er netop dét, responsivt design giver – den bedste brugeroplevelse.

Responsivt design betyder, at din hjemmeside automatisk tilpasser sig alt efter, hvilken størrelse skærm den besøgende benytter. Det vil sige, at indhold og design på din hjemmeside bliver skaleret op eller ned afhængigt af, om den besøgende sidder ved en computer, med en tablet eller på mobilen. Dermed garanterer du, at den besøgende altid får den optimale og tiltænkte oplevelse.

Få dine besøgende til at blive lidt længere.

Med responsivt design tilpasses teksten på din hjemmeside, så den er nem at læse, uden at de besøgende behøver at anvende en zoom-funktion eller at scrolle på tværs af siden. Ydermere sikrer du, at afstanden mellem klikbare elementer justeres til en passende størrelse, så de altid er nemme at tilgå uden en masse fejlklik, at menuen tilpasser sig efter behov, samt at det er nemt at navigere frem og tilbage på din hjemmeside. Alt i alt bliver oplevelsen af din hjemmeside mere brugervenlig, og de besøgende bliver hængende i længere tid. Måske længe nok til at blive kunder?

Hvis din hjemmeside derimod ikke har et responsivt design, så risikerer du, at den besøgende klikker forkert på din hjemmeside til stor irritation for dem, eller at de har svært ved at finde de informationer, de søger. Dermed er der stor risiko for, at de går videre til det næste søgeresultat, som er én af dine konkurrenter.

Responsivt design giver øget synlighed på Google.

Det er desuden værd at vide, at Googles søgemaskiner honorerer dig, hvis du har et responsivt design. Den 1. juli 2019 indførte Google et ’mobile first’ indekseringsprincip. Det vil sige, at når Google besøger din hjemmeside, så sker det fra en mobilenhed først, hvor det førhen først foregik fra en computerenhed.

Dertil betyder det, at hvis du ikke har en responsiv hjemmeside, så tror Google, at det er en fejl, og du vil derfor ikke få særlig gode placeringer i søgeresultaterne på Google. Hvis dine besøgende skal scrolle langt ned i søgeresultaterne for at finde dig, går det ud over dine besøgstal. Jo flere besøg, jo mere relevant mener Google, at din hjemmeside er, og du kommer dermed højere op i rangeringen på Google.

Der er flere ting, der spiller ind, når Google kigger på, om din hjemmeside er mobilvenlig. Et responsivt design er det måske vigtigste, da det har stor indflydelse på både brugervenlighed og din Google rangering. Herudover skal du sikre, at din hjemmeside bliver hurtigt indlæst, og at dit indhold generelt er hurtigt på mobile enheder. Jo bedre brugeroplevelse, des større chance for at besøgende bliver til kunder.

Mobilen som reklamekanal.

Derudover er mobilen også blevet en af de vigtigste reklamekanaler, og langt størstedelen af din trafik kommer fra mobilbrugere. Hvis dine landing pages ikke er optimeret til mobil og er nemme at bruge, risikerer du dermed at have spildt en masse annonceudgifter på at reklamere for din virksomhed, uden at de bliver omsat til konverteringer, da din hjemmeside ikke lever op til de mobilbesøgendes forventninger. 

Har du brug for hjælp?

Vil du gerne have hjælp til at gøre din hjemmeside responsiv? Så tag kontakt til os. Hos design concern har vi lang erfaring inden for brugervenlige løsninger, og vi hjælper også gerne dig med at komme i mål med at gøre din hjemmeside til den bedste brugeroplevelse for dine besøgende.