Skal du have en ny hjemmeside?

Flyt fra gammel til ny hjemmeside uden problemer.

At skifte fra en gammel hjemmeside til en ny er ofte en stor beslutning for mange. Behov ændrer sig over tid, og det er vigtigt at sikre, at den nye hjemmeside bliver et aktivt redskab, der understøtter forretningen. Selvom det er spændende, kan processen også være udfordrende, og her er det vigtig at få fundamentet på plads.

Grib det strategisk an og overvej, om der er ændrede behov – både egne og kundebehov, hvad kunderne skal møde, hvordan den nye hjemmeside skal struktureres, hvilken platform hjemmesiden skal bygges i osv. Hvilket content giver værdi og skal med, når du flytter? Mangles der indhold eller funktionaliteter, som skal udvikles og tilføjes? God planlægning er afgørende for et godt forløb.

Læs med i de næste afsnit for tips til at opnå en gnidningsløs overgang – uden at miste din ranking i søgemaskinerne.

Få fokus på en fængende forside.

Din hjemmesides forside er det første, dine besøgende møder, så det er yderst vigtigt at gøre det rigtigt. Præsenter din virksomhed og sidens formål helt klart via kort tekst og eventuelle billeder eller illustrationer, så besøgende lynhurtigt forstår budskabet – før de flygter videre til en konkurrent med en mere overskuelig hjemmeside. Har du et genkendeligt og unikt brand? Så sørg for at det tydeligt reflekteres på startsiden og byd besøgende velkommen med et lækkert design, der både er i tråd med nutidens trend for minimalisme samt din virksomheds visuelle identitet.

Tænk på forsiden som en landing page, der skal tage imod og effektivt guide besøgende videre på din hjemmeside. Et letforståeligt interface og brugervenlig navigation er dermed yderst vigtigt for at give en god brugeroplevelse – og således også få de besøgende til at blive lidt længere. Det er samtidigt en god idé at benytte kendte konventioner for hjemmesider såsom at links er understregede, kontaktoplysninger står forneden på siden i footer, og logoet foroven i header linker tilbage til forsiden. Disse ting skaber automatisk en følelse af tryghed for besøgende, da det giver en mere intuitiv oplevelse. Forstår de din hjemmeside, får de også tiltro til din virksomhed.

Genbrug med værdi.

Overgangen til ny hjemmeside er et oplagt tidspunkt at gå alt det gamle indhold igennem. Hvilket content er forældet, hvad kan opdateres eller genbruges, og hvor opstår der mangler, som skal dækkes med nyt indhold? Selvom det er tid til fornyelse, kan der være tekst, billeder eller andet, der forsat kan skabe værdi og matcher din virksomhed fremadrettet.

Gør vurderingsprocessen lettere ved at analysere sidetrafik, for værdifuld indsigt i hvilke sider der p.t. tiltrækker flest besøgende, har høje konverteringsrater eller skaber stort engagement, samt kortlægge, hvilke søgeord din side ranker og bliver fundet på. Matcher resultaterne med dit brand, og hvad du gerne vil være synlig på? Ellers kan den forestående flytning til ny hjemmeside være den perfekte lejlighed til at skabe nyt indhold om vigtige emner og ord. Du kan anvende f.eks. Google Search Console og Google Analytics – eller vi kan hjælpe dig.

Find frem til det indhold, der giver mest værdi og derfor skal overføres til den nye hjemmeside. Sørg for at al content på den nye hjemmeside stemmer overens med din brandstrategi og har et formål – det bør være relevant, præcist og værdifuldt for din målgruppe.

Redirects.

Når den nye hjemmeside er helt på plads, kommer det sidste og vigtigste punkt i forhold til at få linkværdien med i flytningen: redirects. Det er instruktioner, der automatisk sender brugere og søgemaskiner fra én URL til en anden. Implementer redirects fra den gamle hjemmesides URL’er til de tilsvarende sider på den nye hjemmeside, så du sikrer, at brugere og søgemaskiner ledes hen til det korrekte indhold i stedet for at ramme en 404-side. God håndtering af redirects er afgørende for at forhindre ødelagte links og opretholde en god brugeroplevelse.

Har du brug for hjælp?

Skal du have ny hjemmeside? Er du usikker på, hvordan du griber det an, så du får udviklet den rette løsning? Og hvordan du bibeholder din optjente synlighed på Google? Hos design concern har vi stor erfaring med at udvikle hjemmesider, hvor design og indhold matcher brand, og at hjælpe klienter med at overføre linkværdi fra gammel til ny website. Du er med andre ord i trygge hænder, hvis du vælger os som samarbejdspartner. Vi står klar til at hjælpe med at gøre din nye hjemmeside til en succes.