Har du et SSL-certifikat?

Hvad er et SSL-certifikat?

Hvis du har en hjemmeside, skal du sikre dig, at du også har et SSL-certifikat. SSL står for Secure Sockets Layer, og er, som navnet indikerer, et ’lag’ mellem webbrowseren og serveren, der sikrer, at forbindelsen mellem den hjemmeside, du besøger, og den server, som hjemmesiden er tilknyttet, er krypteret og sikker. Det betyder, at når du besøger en hjemmeside, som har et SSL-certifikat, så er dine oplysninger i højere grad sikret mod eventuelle hackere og cyberkriminelle, der forsøger at stjæle dine informationer. Det kan for eksempel være kreditkortoplysninger eller logininformationer, såsom brugernavne, passwords og e-mailadresser.

Du kan se, om din hjemmeside har et SSL-certifikat tilknyttet ved, at der er en hængelås ved siden af din URL-adresse samt at din URL starter med HTTPS. De fleste browsere gør dig endda opmærksom på, hvis den hjemmeside, du besøger, ikke er sikker. Google Chrome anvender eksempelvis tre sikkerhedssymboler til at indikere graden af sikkerhed: sikker, ikke sikker og farlig.

Hvorfor skal du have et SSL-certifikat?

Hvis dine besøgende ikke føler sig trygge, når de besøger din hjemmeside, kan det have den konsekvens, at de ikke foretager den handling, som du ønsker. Det er derfor vigtigt, at du implementerer alle de tiltag, du kan, for at give dine besøgende en sikker og tryg oplevelse. Her hjælper et SSL-certifikat ved at verificere sidens identitet og at brugerens data er beskyttet via en krypteret forbindelse.

Udover at et SSL-certifikat gør dine besøgende mere trygge, så vil det også give en højere rangering på Google, da Google fremhæver hjemmesider med sikker forbindelse gennem et SSL-certifikat.

Hvordan får du et SSL-certifikat?

Der findes forskellige typer af SSL-certifikater alt efter, hvad du skal bruge certifikatet til, og hvor mange sider, det skal dække over. Hvis du gerne vil vide mere om SSL-certifikater, og hvilken løsning der passer bedst til dig og din virksomhed, så tøv ikke med at kontakte os. Vi sætter gerne et SSL-certifikat op til din hjemmeside.