Tjekliste til hjemmesideopbygning.

Otte ting du skal vide, når andre laver en hjemmeside for dig.

Det kan godt være svært at finde rundt i alle de ting, du skal tænke over, inden du giver dig i kast med at finde en, der kan lave din hjemmeside.

Der er mange ting, du skal holde styr på, og sikkert også flere, end vi nævner her. Derfor skal dette blot ses som en inspirationsliste, der kan guide dig igennem den jungle, det er at finde den rette samarbejdspartner.

01.

Din strategi.

Før du går i gang med at finde en, der kan hjælpe dig med at lave din hjemmeside, er det en god idé, at du tænker over, hvad formålet med din hjemmeside er. Vil du gerne have, at de besøgende bare skal vide lidt mere om dig, og hvordan de kommer i kontakt med dig? Eller skal du bruge din hjemmeside til at få flere kunder?

Når du har styr på, hvad formålet med din hjemmeside er, er det lettere for dig og din kommende webdesigner at oprette og designe din hjemmeside.

02.

Responsiv hjemmeside.

Flere og flere ser din hjemmeside fra en mobiltelefon, og det er derfor vigtigt, at dem, der laver din hjemmeside, har styr på, hvordan man laver et responsivt design. Et responsivt design betyder, at din hjemmeside tilpasser sig den enhed, som den besøgende benytter. Dermed skalerer tekst, billeder og animationer sig enten op eller ned alt efter hvilken skærm, du benytter.

Med et responsivt design sikrer du også, at din hjemmeside forbliver brugervenlig. Her er det vigtigt at huske, at et brugervenligt design er nemt at finde rundt på, funktionelt, overskueligt og udformet i et simpelt design.

03.

Sikkerhed.

Det er et krav fra Google, at din hjemmeside har et såkaldt SSL-certifikat. SSL står for Secure Sockeys Layer og er et lag af datakryptering, der sikrer, at der er en sikker forbindelse mellem en webbrowser og en server. Med et SSL-certifikat bliver det langt sværere for andre at hacke din hjemmeside og stjæle oplysninger.

Med et SSL-certifikat undgår du, at der kommer en besked til dine besøgende om, at din hjemmeside ikke er sikker. Du opnår en bedre placering på Google, du øger din konvertering, og du skaber mere tillid hos de besøgende.

Du kan se, om en hjemmeside har et SSL-certifikat ved at kigge i URL-adressen. Her vil der enten stå http eller https. Hvis der står https, betyder det, at hjemmesiden er sikker og har et SSL-certifikat. Du kan også se, at en hjemmeside har et SSL-certifikat ved, at der er et hængelåssymbol ved URL-adressen.

04.

Åbent eller lukket system.

Inden du skal vælge en til at lave din hjemmeside, er det en god idé, at du finder ud af, hvilket CMS-system din kommende webdesigner bruger. Er det et open source eller closed source system? Eller bliver hjemmesiden kodet fra bunden?

Hvis det er et åbent system, vil det typisk være sådan, at du selv kan rette, ændre og slette ting på din hjemmeside. Du behøver ikke selv at stå for at holde din hjemmeside ved lige, men i et åbent system har du muligheden for det. Dernæst er det nemt at skifte udbyder, hvis du bliver træt af samarbejdet, da systemet er nemt at gå til.

Hvis det derimod er et lukket system, vil det almindeligvis være sådan, at du bliver mere låst i, hvad du selv kan redigere. Du er bundet på samarbejdspartneren, som har adgang og kendskab til systemet, og er tvunget til at skulle i kontakt med dem hver gang, noget skal laves eller blot justeres lidt. Dermed kan det, som ser ud til at være en billig løsning, blive en rigtig dyr investering i længden.

Der er ikke noget rigtigt eller forkert i dit valg, men det har betydning for den måde, du kommer til at arbejde med systemet, når din hjemmeside går live. Desuden er et open source-system det mest fremtidssikre og nemmeste at arbejde med.

05.

Din hjemmesides fremtid.

Når du har tænkt over, om du gerne vil arbejde i et åbent eller lukket system, bør du ligeledes kigge nærmere på de specifikke muligheder indenfor det for at kunne foretage et valg, der også er det rigtige på længere sigt. Har virksomheden bag systemet et par år på bagen? Bliver der stadig udviklet på systemet, og er der flere, der kan udvikle på det?

Det er væsentligt at tænke over disse faktorer, da en hjemmeside løbende skal justeres for at ramme markedets behov. Den digitale verden løber stærkt, og der sker noget nyt hele tiden. Sådan vil det også være, når det kommer til din hjemmeside. Det kan være strukturen, der skal ændres, eller måske opsætningen. Under alle omstændigheder vil det være nemmere og billigere for dig, hvis det valgte system også kan bruges næste gang, du skal forny din hjemmeside.

Derudover er det værd at undersøge, om der jævnligt kommer opdateringer til fx plugins og temaer i dit valgte CMS-system. Det øger nemlig sikkerheden over for hackerangreb og lignende, hvis systemet løbende bliver opdateret og holdt ved lige.

Hos design concern arbejder vi i WordPress, som er åbent, brugervenligt og kommer med rige muligheder for plugins. Dertil er WordPress det mest populære open source CMS-system, hvilket nærmest garanterer vedvarende opdateringer og dermed sikrer hjemmesiderne for fremtiden.

06.

Support.

Hvem supporterer din hjemmeside?
Hvis ansvar er det at vedligeholde hjemmesiden? Vil du gerne selv kunne opdatere din hjemmeside efterfølgende? Har du brug for en intro til den administrative del af din hjemmeside?

Dette er spørgsmål, som du bør stille din kommende webdesigner. Har du selv kompetencerne til at redigere din hjemmeside, eller vil du gerne have en supportaftale? Husk at forventningsafstemme og få det på skrift.

07.

Søgemaskineoptimering.

Søgemaskineoptimering er en vigtig faktor, når det handler om at få besøgende på din hjemmeside, blive set af Google og dermed rangere højt.

Det er en god idé at spørge ind til din samarbejdspartners erfaring med SEO, og hvorvidt det er en opgave, som du kan få løst af dem. Det er spild af kræfter og penge at stå med en helt ny hjemmeside, som ikke kan blive fundet på Google, fordi din samarbejdspartner ikke har den nødvendige erfaring med SEO, og hvordan din målgruppe får øje på lige netop din hjemmeside.

08.

Din samarbejdspartner skal forstå dig og dine behov.

Sidst men ikke mindst skal du finde dig en samarbejdspartner, der forstår dig og dine behov, så I sammen kan opfylde dine kunders.

Dine besøgende er dem, der kan blive dine kommende kunder, og det er derfor vigtigt, at du finder dig en samarbejdspartner, der har erfaring med løsninger, der skaber vækst og merværdi for dig og din virksomhed.

Din kommende samarbejdspartner skal forstå din målgruppe og det, din målgruppe efterspørger.

Har du brug for hjælp?

Hos design concern får du en samarbejdspartner, der ved, hvordan du genererer kunder med en ny hjemmeside. Vi er eksperter i brugervenlige og skalerbare løsninger, der matcher dine kunders behov – og som afspejler din virksomheds DNA.

Vil du gerne vide mere om design concern, og hvordan vi kan hjælpe dig, så tag fat i os på tlf. +45 8676 1022.