Få styr på dine døde links.

Hvad er døde links?

Et dødt link er et link, der af den ene eller anden grund ikke virker. Når besøgende kommer til en side med et dødt link, vil den besøgende blive mødt med en 404-fejl, som betyder, at den pågældende side ikke er blevet fundet. Det kan være pga. en tastefejl i linket, at linket har skiftet URL-adresse eller at den side, der bliver linket til, er fjernet.

Hvorfor er de dårlige for din virksomhed?

Uanset hvad grunden er for de døde links, så er det en god idé at gøre noget ved dem. Døde links skader din SEO, hvilket vil sige, at du kommer til at rangere lavere på Google. Det fortæller nemlig Google, at du ikke vedligeholder din hjemmeside, hvilket skader brugeroplevelsen. Hertil kan du risikere at miste potentielle kunder, da dine besøgende ikke kan finde den side, de søger.

Hvordan genopliver man et dødt link?

Det er ikke svært at udrydde de døde links. Du kan gøre det ved at gå gennem hele din hjemmeside manuelt, hvilket som regel kun giver mening, hvis din hjemmeside ikke er særlig stor, da det ellers er meget tidskrævende. Alternativt kan du bruge et af de programmer, der allerede findes til at gøre det for dig. Du kan fx bruge en udvidelse til din Google Chrome browser, der hedder ”Check My Links”, eller bruge Ahrefs ”Broken Link Checker” eller ”deadlinkchecker.com”.

Vi anbefaler, at du gør det til en vane at tjekke op på, om du har døde links på din hjemmeside. Når du genopliver et dødt link, genvinder du også dens SEO-værdi. Det er derfor en meget enkel og effektiv link-building strategi, der ikke tager lang tid at komme igennem. Dermed hjælper du også dine besøgende ved altid at navigere dem hen til det, de søger. Med andre ord giver en hjemmeside med up-to-date links en bedre brugeroplevelse, hvilket er medvirkende til at opnå tilfredse kunder.