Har du styr på din visuelle identitet?

Hvad er en visuel identitet?

En visuel identitet er din virksomheds ansigt udadtil. Det er det, der giver din virksomhed sin personlighed og adskiller sig fra andre. Alle har en visuel identitet, om de er bevidste om det eller ej.

Din visuelle identitet er alt det, du viser udadtil. Din hjemmeside, dine sociale medier, endda dine mails. Du kan kalde det dit digitale visitkort. Det er derfor vigtigt, at der er en gennemgående rød tråd i logo, farver, typografi, illustrationer, fotos og alle de andre visuelle kendetegn, der siger noget om din virksomhed.

Hvorfor er det vigtigt at have en god visuel identitet?

Du bliver bedømt på din visuelle identitet, når din målgruppe på et øjeblik skal vurdere, om de vil købe dit produkt eller bruge dine services. Det er det første, din målgruppe møder, og dommen kommer med det samme. Er din målgruppe villig til at vælge dig?

En gennemtænkt visuel identitet udtrykker, hvad din virksomhed står for, samt matcher services og produkter. Det får din virksomhed til at fremstå seriøs, hvilket vækker tillid hos din målgruppe. 

Med en stærk visuel identitet sikrer du dig, at du får skabt en afgørende genkendelighed for dit brand, der bliver let at huske og får din virksomhed til at træde frem på markedet. En god visuel identitet formår således at både formidle dit brand og din vision samt i forlængelse heraf at tiltrække potentielle kunder. Med andre ord kan en professionel og gennemarbejdet visuel identitet styrke din konkurrencekraft og dermed skabe vækst.

Hvorfor bør du søge ekstern hjælp?

Interne og eksterne fordele.

Der er mange fordele ved at gennemtænke og arbejde strategisk med visuel identitet. Din visuelle identitet siger meget om din virksomhed, og den kan også ændre din forretning – internt og eksternt. For det blotte øje bliver dine budskaber og produkter attraktive. Internt kan flere arbejdsgange blive effektiviseret, da dine medarbejdere har en rettesnor at arbejde ud fra. De ved, hvilken skrifttype, farve og tone, de skal kommunikere i. Dertil får dine medarbejdere lyst til at kommunikere din virksomheds budskaber, når de arbejder med materiale, der er både lækkert og let at gå til. Læs mere om visuel identitet her.

Vi kan hjælpe dig.

Selvom der er mange ting, der bidrager til at skabe din visuelle identitet, er det ikke bare lige til at udarbejde en god visuel identitet. Tværtimod kan det være en anseelig udfordring at præcisere dine mål med den visuelle kommunikation, at sikre de rette budskaber signaleres, og at der samtidigt opnås en rød tråd i alt materialet. Der ligger et stort strategisk arbejde bag, som blandt andet handler om at forstå markedet, din målgruppe samt dine styrker og svagheder. Arbejde som kan gøres meget lettere med erfaren og kompetent rådgivning.

Afspejler dit logo, farverne og billederne på din hjemmeside det, du gerne vil stå for? Stemmer din visuelle identitet overens med det, du tilbyder nu og her? Ellers er det måske tid til at tænke nyt og få opdateret din visuelle identitet. Det hjælper vi gerne med hos design concern.

Har du brug for hjælp?

Vi kan hjælpe dig med at arbejde bevidst og strategisk med dit logo og din visuelle identitet, så begge dele bliver stærke aktiver i din markedsføring.